HuDeEn
Ön a 4336123 látogatónk

Kiemelt rendezvények

Csabai Kolbászfesztivál
A csabai kolbász ünnepe, az ország egyik legjelentősebb gasztronómiai rendezvénye, az értékőrzés és szórakoztatás sokféle programját biztosítja, minden év októberében. A népművészet és a disznóvágáshoz kötődő gasztronómiai kultúra legértékesebb hagyományai mellett versenyek, kiállítások, bemutatók, zenés programok teszik teljessé a kínálatot.


Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
A Bora Kft. júniusban gondoskodik arról, hogy Békés megye lakossága ne maradjon rendezvény nélkül. Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivált, melyen a vezető magyar sörgyártók képviseltetik magukat és népszerűsítik a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.


Városházi Esték
A Városházi Esték 1998 óta biztosít igényes nyári színházi és zenei programsorozatot Békéscsaba lakóinak és az idelátogató vendégeknek, június-július hónapban.


Békéscsabai Tavaszi Fesztivál
A fesztivált hagyományai arra kötelezik, hogy évről-évre megújulva, a kultúra megannyi műfajának képviselőit felvonultassa, és üde színfoltként hirdesse a tavasz közeledtét. A téltemető-tavaszcsalogató programok a fiatalabbaktól a felnőttekig mindenkit önfeledt kulturális szórakozásra hívnak.

Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Nemzetközi Szupermaratoni Futóverseny
A tavasszal megrendezésre kerülő Békéscsaba - Arad - Békéscsaba Nemzetközi Szupermaratoni viadal ma már jóval több egy "egyszerű" megmérettetésnél. A sportrendezvényhez kulturális programok is kapcsolódnak.


ZENIT Nemzetközi Fúvósfesztivál- Zenei Ifjúsági Találkozó
A bő két évtizedes múltra visszatekintő ZENIT, a város jelentős zenei rendezvénye.


Garabonciás Napok
A város évek óta legkedveltebb és leglátogatottabb középiskolás diákrendezvénye szeptember végén a Csabai Garabonciás Alapítvány által szervezett Csabai Garabonciás Napok rendezvénysorozat.


Országos A osztályú Társastánc Bajnokság
A Nyíri családnak köszönhetően e műfaj országos hírnevet hozott Békéscsabának, Békés megyének, hiszen a több évtizedes múltra visszatekintő Országos Társastánc Bajnokság a versenytáncosok egyik legrangosabb versenye.
Csabai Farsang
A Békéscsabai Kulturális Központ hagyományos helyi kulturális értékekre építve, a farsangi ünnepkör jellegzetes csabai szokásait és tevékenységeit középpontba állítva - időpontjában is tradicionálisan "farsang farkán" szervezi népszerű eseménysorozatát a Csabai Farsangot.
Scherzo - Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiválja
A Scherzo - Zenés Ifjúsági Színpadok Országos Fesztiváljának kétévente tavasszal ad otthont Békéscsaba. Páratlan években, a rendezvény társrendezője Pápa városa. A Scherzo résztvevőik az ország legjobb zenés ifjúsági színpadai.
< >

Békéscsaba

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Irányi u. 4-6.

 

 

Időjárás
Hőtérkép
Felhőkép
Forrás: www.idokep.hu

Nagyítás A A A Oldal ajánlásaNyomtatás